Strubbenloop Zeijen

Beginnend op Zaterdag 26 november 2022 14:00

Geplaatst door Jan Kooistra

https://www.rabocupassennoorddrenthe.nl/programma/zeijer_strubbenloop.php

Categorieƫn: Drenthe, 5 km, 10 km

Hits: 1931


an alles komt een eind, zo zit het einde van het Rabocup loopcircuit er ook weer aan te komen. Zondag 28 november zal tijdens de Strubbenloop in Zeijen het eindklassement bepaald worden. De lopers mogen inmiddels voor de tiende keer het uitdagende parcours over de Zeijer Strubben aangaan. Zoals gewoonlijk is het Rabocup evenement voor alle leeftijden toegankelijk. Kinderen vanaf groep 3 zijn al welkom voor een actieve middag.

Het eindklassement
De Strubbenloop is voor de lopers de laatste kans om punten te pakken en wellicht nog een plekje te stijgen in het klassement. Naast dat er zoals gebruikelijk wordt gestreden om het klassement op de 10 km, wordt er dit jaar ook gestreden om de titel op de 5 km.

5 en 10 km
De hardlopers kunnen kiezen uit 5 of 10 kilometer. Indien men voor de 10 kilometer kiest dan loopt men twee ronden. Het parcours is traditie getrouw een zeer variƫrend parcours met een afwisseling tussen verharde en onverharde ondergrond. Dit jaar hebben we voor de 3 snelste dames en heren op de 5 kilometer ook prijzen beschikbaar. Het startschot van beide afstanden zal om 14:30 zijn.

De jeugd
Voor de kinderen van de basisschool is een mooi rondje uitgezet rondom de brink en de kinderen van groep 3 tot en met 5 lopen 1000 meter en de kinderen van groep 6 tot en met groep 8 lopen 1500 meter. De 1000 meter start om 14:00 uur en de 1500 zal om 14:15 uur starten.

Prijsuitreiking
De dag zal feestelijk worden afgesloten met de prijsuitreiking van de dag winnaars en gevolgd door de prijsuitreiking van het eindklassement van het Rabocup Loopcircuit 2021

Inschrijven
Inschrijven voor de Zeijen Strubbenloop kan via www.inschrijven.nl of op de wedstrijddag zelf in Zeijen. Kinderen kunnen gratis deelnemen aan de Strubbenloop.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u terecht op www.zeijen.nu en www.rabocupassennoorddrenthe.nl