Hardlopend Nederland

De loopkalender voor hardlopend Nederland

logoHN
Naamloos 1 Black

Udikloop Klijndijk

Beginnend op Zaterdag 14 januari 2023 14:00
Geplaatst door Jan Kooistra
0591-514134
Categorieën: Drenthe, 6-9 km, 10 km
Hits: 4489

OVERIGE INFORMATIE:
UDIKLOOPzaterdag 18 januari 2020
Udikloop
Klijndijk, gemeente Borger-Odoorn (DR)

0,4 km - 1,6 km - 6,4 km - 10 km
Ieder jaar op de derde zaterdag in de maand januari wordt de Udikloop gehouden. Dit is een wedstrijdloop over 10 km en een recreatieve loop over 6,5 km. Bij de wedstrijdloop zijn diverse geldprijzen te winnen.
De loop bestaat vanaf 1991 en trekt jaarlijks honderden lopers naar Klijndijk, een teken dat de loop alom wordt gewaardeerd en waar rekening mee wordt gehouden.
De loop begint met een ronde over het sportveld, waarna de deelnemers de Melkweg oversteken en het bos ingaan. Het gaat gedeeltelijk over verharde en onverharde wegen.
Tevens wordt er op deze dag om het kampioenschap van de basisscholen in de Gemeente Borger-Odoorn gestreden en er wordt ook een jeugdloop gehouden.
Al met al is de derde zaterdag van januari van oudsher een gezellige en sportieve dag, waar veel dorpelingen actief bij betrokken zijn. Tientallen vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om van deze dag een succes te maken.
Op het sportveld kunnen zowel lopers als toeschouwers in Oes Hokkie terecht voor een lekker warm kopje koffie of een andere versnapering.

Afstanden: 6.5-10 km

Locatie: Oes Hokkie Dorpshuis

Organisatie: Activiteitencommissie

 

© 2021 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl