Hardlopend Nederland

De loopkalender voor hardlopend Nederland

logoHN
Naamloos 1 Black

Oerpolderloop It Heidenskip

Beginnend op Zondag 20 februari 2022 14:00
Geplaatst door Jan Kooistra
0518-491363
Categorieën: Friesland, 6-9 km, 11-15 km
Hits: 8799

OVERIGE INFORMATIE:

Afstanden: 8-15 km

Locatie: Dorps It Swaigat
inschrijven vanaf half 1 in het dorpshuis. geen vooraanmelding dus.
Oerpolderloop in It Heidenskip
Het is inmiddels een vast begrip geworden in de hardloopwereld: de Oerpolderloop in It Heidenskip. Dit hardloopevenement wordt dit jaar alweer voor de dertiende  keer gehouden en wel op zondag 24 februari a.s. De start is om 14.00 uur.
De Oerpolderloop is een hardloopwedstrijd over 15 kilometer door It Heidenskip, genoemd naar het boek ‘de Oerpolder’ van Hylke Speerstra. Sinds enkele jaren is er ook een afstand van 8 kilometer mogelijk. De route gaat over autoluwe wegen en geeft een goed beeld van de uitgestrektheid van It Heidenskip.
Vorig jaar is de route iets aangepast, zodat het ‘Oerpoldergevoel’ nog meer tot zijn recht komt. Ook het keerpunt op de 8 kilometer is speciaal. Traditioneel aan de Oerpolderloop is de ‘oersop’ die door inwoners van het dorp wordt gemaakt. Na afloop is deze snert te koop voor zowel de deelnemers als de supporters in dorpshuis It Swaeigat.
De organisatie van de loop is in handen van SV Friesland. De vrijwilligers van deze vereniging zorgen onder meer voor de inschrijving, het parcours en de tijdwaarneming en worden op de route bijgestaan door vrijwilligers uit It Heidenskip.
De start is voor beide afstanden om 14.00 uur. Inschrijven kan vanaf 13.0 uur in dorpshuis It Swaeigat in It Heidenskip. Hier is ook douche- en kleedgelegenheid en na afloop de prijsuitreiking.

Organisatie: SV Friesland/activiteitencomm. Dorpshuis It Swaeigat.

 

© 2021 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl