langstestraat van Nederlandloop. Loop om 't Bildt Marathon

Beginnend op Zaterdag 25 mei 2019 11:00
Geplaatst door Jan Kooistra
0518-491363
Hits: 2977

OVERIGE INFORMATIE:

Afstanden: 5-10-16-21-30-35 km

De St.-Jabuurster hardloopverenging SV Friesland organiseert al meer dan 37 jaar hardloopwedstrijden en prestatielopen in de drie noordelijke provincies, en last deze bijna nooit af omdat ze weten waar hun verantwoording ligt en weten door ruime ervaring wanneer een loop kan doorgaan.
Zo organiseren ze in Drenthe Oude Willem Hoeve aan den weglopen en marathons in Diever soms met 28-29 graden warmte zorgen voor voldoende verkoeling onderweg, sponzen en veel water en na de finish bouillon ook loopt men daar in de schaduw van het bos en is keuze genoeg uit afstanden.
Maar komende zaterdag is de Langste Straatloop van Nederland vanuit St.-Jabik naar St.-Anna, Froubuurt, Oude Leije, Ouwesyl, Koedyk om, weer Ouwesyl en dan de 14½ km lange Ouwedyk de langst bewoonde straat van Nederland naar Dykshoek en via de Griene Dyk terug naar St.-Jabik. Een mooie route landelijk ruim uitzicht en goed verzorgd onderweg met cocacola, vruchtendrank, water, banaan en ontbijtkoek en sponspost.
De gevoelstemperatuur zal rond de 27 graden zijn met windkracht 4 uit het zuiden. Omdat de lopers nog niet gewend zijn aan deze warmte en er weinig wind is vind organisator Jan Kooistra het niet verantwoord om de 30 en 35 km afstand door te laten gaan. De start is 17.00 uur in de Hofstraat waar de lopers in de garage van de Fam.Leeuwen inschrijven en kan verkleden in tenten en douchen in de Fijfskaar Ritters verhuur zet er een toiletwagen neer. Ze kunnen kiezen uit 5-10-16-21 km en gaan gezamenlijk van start. Hierbij was ook een 30 en 35 km afstand als testloop voor de Mar-athon die eind juni in Sneek in de avonduren wordt georganiseerd. Vandaar de starttijd van 5 uur in de middag. Veel hardloopverenigingen en loopgroepen organiseren zelf ook wel zulke afstandlopen dus zo’n gemis zal het niet zijn maar wel jammer dat men dit besluit moest nemen. Op de kortere afstanden zal nu een extra waterpost worden neergezet.
Toch verwacht de SV Friesland genoeg hardlopers aan de start, het is altijd gezellig, laagdrempelig en goedkoop om deel te nemen. Met 100 a 150 deelnemers is men ook tevreden. Aanmelden kan tot aan de start.

Locatie: feesttent hofstraat

Organisatie: SV Friesland

 

Kalendercoördinator

janDe kalendercoördinator van de Atletiekunie voor Noord-Nederland is Jan Kooistra uit St.-Jacobiparochie.

Voor vragen/opmerkingen m.b.t. de kalender kunt u contact met hem opnemen via: info@hardlopendnederland.nl

logo atletiekunie

Statistieken

Vandaag439
Gisteren633
Deze week439
Deze maand9661
Totaal1539390
Topdag 24-01-2018 : 1949
Nu online 12
© 2018 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl