Hardlopend Nederland

De loopkalender voor hardlopend Nederland

logoHN
Naamloos 1 Black

Brinkloop Diever

Beginnend op Dinsdag 2 augustus 2022 00:00
Geplaatst door Jan Kooistra
0521-592627
Categorieën: Drenthe, 1-4 km, 5 km, 10 km
Hits: 2969

BRINKLOPEN IN DIEVER GAAN DINSDAG 2 JULI VAN START

Al meer dan 35 jaar worden er in Diever de Brinklopen georganiseerd, in het begin een paar lopen nu al weer vele jaren iedere dinsdagavond in Juli en Augustus.

De organisatie is in handen van de Stichting Sport Promotie Diever in samenwerking met de Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik en onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie.

De route is 1250 meter met start en finish op de brink. Er is keuze uit drie afstanden 2½ km – 5 km en 10 km. Het is dus ronden lopen over veelal klinkers en bochtenwerk, maar dat deert de lopers niet bij iedere doorkomst staan de vrijwilligers klaar met drinken en sponzen en doet Jan Kooistra verslag. De tijdjury noteert de finishtijden en die uitslag staat dan op de site www.dieversportief.nl hierop komen ook de verslagen en fotoreportages. Prijzen zijn er te winnen voor wie de meeste brinklopen meedoet en wint. De brink wordt vrij gehouden voor de lopers en verkeersregelaars zorgen er voor dat als er auto’s de wijk in moeten deze niet de deelnemers in problemen brengen.

Voor € 2,50 kan men zich aanmelden voor deze brinklopen, de jeugd betaald nog minder. Wie een medaille wil kan die na afloop kopen maar de meesten rond de 80% hoeft geen herinnering en loopt liever mee voor organisatiekosten

De inschrijving is vanaf 18.00 uur in RSG Stad en Esch Westeres 7 7981 BC Diever  hier is ook kleed/douchegelegenheid en ruim parkeerterrein. Het is 500 meter lopen naar de start op de Brink.

De Stichting sport promotie Diever is een heel actieve club, ze organiseren deze Brinklopen maar ook de Drents Friese Wold Marathon in Maart en de Midzomeravond Marathon op zaterdag 20 juli 2019 en de Boscross/trailrun in december allen in samenwerking met de SV Friesland. Ook organiseren ze de Drents Friese Wold wandelvierdaagse en dit jaar voor het eerst de Drentse Fietsvierdaagse Diever, verder worden ze ook nog vaak ingezet bij meerdere evenementen in Diever. Ook helpen enkele leden mee bij de organisatie van de zes Hoeve aan den Weglopen in Oude Willem die de SV Friesland daar organiseert samen met de Camping Hoeve aan den Weg.

Het wordt steeds moeilijker om genoeg vrijwilligers te krijgen, daar kampen de meeste verenigingen mee maar ook dit jaar kreeg men de posten weer bezet en kunnen de Brinklopen weer van start gaan. De gemeente Westerveld gaf de organisatie toestemming om deze te organiseren en ook dit jaar hoopt men gemiddeld een 140 tal lopers aan de start te krijgen. De start is om 19.30 uur op de Brink.

Tweet

Locatie: RSG Stad en Esch

Organisatie: SV Friesland / St.Sp.Prom.

© 2021 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl