Hardlopend Nederland

De loopkalender voor hardlopend Nederland

logoHN
Naamloos 1 Black

Bovenboerloop Nijeveen

Beginnend op Zaterdag 4 december 2021 13:00
Geplaatst door Jan Kooistra
Categorieën: Drenthe, 11-15 km, 21 km, 4 em
Hits: 4853
Zaterdag 1 december staan er voor de negenentwintigste keer honderden atleten aan de startstreep bij het sportpark de Tussenboerslanden in Nijeveen. Ze doen mee aan de jaarlijkse Henk Bijker Bovenboerloop, georganiseerd door triatlonvereniging TZT86. Net als de voorgaande jaren zal er naast een halve marathon en een prestatieloop over ruim 11 kilometer ook weer een loop over de populaire afstand van vier Engelse mijlen worden georganiseerd. Het vlakke en snelle parcours loopt voornamelijk over asfaltwegen door de landelijke dreven van Nijeveen.

Paul Zwama zette in 2013 het Nijeveense parcoursrecord op 1.07.34. Bij de dames staat het record nog altijd op naam van Stefanie Bouma uit Groningen. Stefanie liep in 2012: 1.19.17.
Paul Zwama werd in 2014 Nederlands kampioen op de marathon te Amsterdam. Een jaar later werd Stefanie Nederlands kampioene op de halve marathon te Leiden. De drie en vier jaar oude tijden roepen om verbetering. Ook dit jaar zal Faber adviseurs/ HypotheekCompany het te winnen bedrag dan ook verdubbelen indien een parcoursrecord wordt verbeterd.

Een parcoursrecord is slechts voor een enkele deelnemer weggelegd, de meeste deelnemers gaan dan ook voor een eind lekker hardlopen. Vaak hopen ze wel dat ze hun eigen tijd kunnen verbeteren.
De weersomstandigheden kunnen echter altijd roet in het eten gooien. Zo werden de lopers in 2010 getrakteerd op een flink pak sneeuw. Ongeacht de uiteindelijke finishtijd, wacht na afloop voor elke deelnemer de warme douche in de kantine van DOS’46. De honger kan in de kantine gestild worden met een heerlijke kop snert. Elke deelnemer ontvangt een herinnering.

Deelnemers aan de Henk Bijker Bovenboerloop kunnen zich via website van TZT86 met korting voorinschrijven tot zaterdag 3 december: 10.00 uur. Indien men onverwacht niet mee kan doen, worden er geen kosten in rekening gebracht.
Op de dag zelf kan men zich van 11.00- 12.30 uur inschrijven in de kantine van DOS '46 bij het sportpark de Tussenboerslanden te Nijeveen.
© 2021 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl