Hardlopend Nederland

De loopkalender voor hardlopend Nederland

logoHN
Naamloos 1 Black

Beleef Lauwersoog Swimrun

Beginnend op Zaterdag 17 september 2022 12:00
Geplaatst door Jan Kooistra
Categorieën: Friesland, duatlon
Hits: 2137
18 sept 2021 - Lauwersmeer Swimrun
De komende editie vindt plaats op 18 september 2021.
Informatie over de tocht
De Swimrun in Nederland wordt georganiseerd door de Stichting 40Mijl! Op 18 september 2021 wordt de vierde editie van deze Swimrun in Nederland in het prachtige UNESCO gebied Lauwersmeer georganiseerd.
Het evenement
De Swimrun is een van de zwaarste uithoudingsvermogen sporten ter wereld. Zoals de naam al zegt is swimrun een combinatie van zwemmen en rennen die de hele race door met elkaar afgewisseld worden. Een loodzware tocht, waarbij je als duo in open water zwemt en door velden, bossen en over dijken rent. Het zwaarste van de race is dat je de hele run dezelfde outfit aan hebt: je rent in je wetsuit en je zwemt met je hardloopschoenen aan. Een marathon lopen in een wetsuit is zeker niet voor iedereen weggelegd.
De route
De Swimrun door het Lauwersmeergebied is uniek. De route gaat zowel door zout als door zoet water. De visserijhaven van Lauwersoog wordt zwemmend overgestoken en rennend op de dijk heb je een prachtig uitzicht over de Waddenzee naar het eiland Schiermonnikoog. Het Lauwersmeer was vroeger de Lauwerszee en was tot 1969 zout water.
De route voor 2021 is te vinden op www.swimrunsport.nl. Aanmelden kan voor afstanden van 10 en 18 kilometer en een langere variant van 28 kilometer. De Swimrun kan als recreatieve run (solo of duo) gelopen worden. Als duo is het tevens mogelijk om aan de wedstrijd deel te nemen, hierbij worden de officiële swimrun regels gehanteerd.
Meer informatie
De Lauwersmeer Swimrun heeft een eigen website waar meer informatie te vinden is. www.swimrunsport.nl
SWIMRUNSPORT.NL
www.swimrunsport.nl
10-18-28 km. strandweg 1 lauwersoog
© 2021 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl