Wadtriathlon Schiermonnikoog

Beginnend op Zaterdag 22 juni 2019 00:00
Geplaatst door Jan Kooistra
Categorieën: Friesland, Triatlon
Hits: 95
Goedendag,Stichting Wadloopcentrum Pieterburen organiseert op zaterdag 22 juni 2019 de eerste Wadtriathlon Schiermonnikoog.

Het is een Sprint, maar hier en daar aangepast.

We vertrekken uit Lauwersoog met ons schip de Boschwad richting Schiermonnikoog.

Het zwemmen is in de Waddenzee, van ons schip de Boschwad naar de jachthaven van Schiermonnikoog. Afstand is 1,2 kilometer. Het laatste stukje is waden/lopen door de Waddenzee naar de dijk, kan wat slikkig zijn. De KNRM is met een reddingboot aanwezig.

Bij de dijk staat de brandweer van Schiermonnikoog klaar om deelnemers eventueel af te spuiten. Daar staan ook de fietsen klaar. Het zijn huurfietsen zonder versnelling. Dus niet eigen fiets meenemen. Ook liggen daar de kledingzakken van de deelnemers klaar ivm omkleden. Er staan bekers water klaar en iedereen krijgt een powerbar.De fietsroute is 12 km lang en voert door het mooie landschap van het eiland Schiermonnikoog. Verkeersregelaars en EHBO zijn aanwezig.

Na het fietsen volgt 3,5 km hardlopen. OP dit punt staan weer bekers water en een powerbar klaar. De hardlooproute loopt langs de buitenkant van de duinen, dan nog een stukje dijk en een paar honderd meter verharde weg. De finish is net buiten het dorp. Iedereen krijgt een medaille en de route naar het gymnastieklokaal in het dorp waar ook de kledingzakken liggen. Er zijn douches en omkleedruimtes.

Na afloop de prijsuitreiking in het dorp. Bekers voor nrs 1,2 en 3 bij dames en heren. Vervolgens met de bus naar de veerdam en met de Boschwad terug naar Lauwersoog.

Al het bovenstaande , maar ook bootretour en busvervoer is inbegrepen.Vanwege de boot kunnen er maximaal 120 deelnemers zijn. Kijk op www.wadtriathlonschiermonnikoog.nl voor alle informatie en aanmelding.We zouden het zeer op prijs stellen als u dit aan uw leden zou willen bekendmaken.

vriendelijke groet,

Mark de Waard

Stichting Wadloopcentrum Pieterburen

Kalendercoördinator

janDe kalendercoördinator van de Atletiekunie voor Noord-Nederland is Jan Kooistra uit St.-Jacobiparochie.

Voor vragen/opmerkingen m.b.t. de kalender kunt u contact met hem opnemen via: info@hardlopendnederland.nl

logo atletiekunie

Statistieken

Vandaag400
Gisteren656
Deze week400
Deze maand15361
Totaal1611607
Topdag 24-01-2018 : 1949
Nu online 14
© 2018 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl