Hardlopend Nederland

De loopkalender voor hardlopend Nederland

logoHN
Naamloos 1 Black

De Ronde Venen Marathon

Beginnend op Zondag 21 november 2021 00:00
Geplaatst door Jan Kooistra
Categorieën: 10 km, 42.2 Km
Hits: 177
Ben jij op zoek naar een mooie najaarsmarathon in Nederland en zoek je een marathon die niet te massaal is, maar die wel in de buurt is van Rotterdam, Utrecht of Amsterdam? Dan is Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon een mooie marathon: groen, afwisselend, rustig en gezellig.
Start en finish is in Abcoude, bekend als het mooiste dorp in de provincie Utrecht. De marathon is een loopevenement in de gemeente De Ronde Venen en voert door alle acht kernen van deze landelijk gemeente in Het Groene Hart. Achtereen volgens worden aangedaan: Baambrugge, Vinkeveen, Wilnis, Mijdrecht, De Hoef, Amstelhoek en Waverveen om uiteindelijk weer terug te komen in Abcoude.
21 november 2021 is de vierde keer dat dit bijzondere evenement wordt georganiseerd. Er zijn drie afstanden: de marathon, de duo-marathon waarbij twee deelnemers samen de marathon lopen (afwisselend lopen en fietsen, waarbij er altijd een deelnemer loopt) en de 10 km. Daarnaast is er een Minimarathon voor kinderen.
De marathon heeft een uniek parkoers door alle 8 dorpen van de gemeente De Ronde Venen, langs riviertjes, over een voormalige spoorbaan, door een koeienstal en een uniek natuurgebied. En dat allemaal vanuit het historische centrum van Abcoude, onder de rook van Amsterdam.
Medeoprichters Frans en Michael Woerden deden zelf mee aan duizenden loopevenementen en dat merk je. Aan alles is gedacht: van parkeergelegenheid tot kleedruimtes en van drankposten tot een gezellige finish; pal voor het mooiste terras van Abcoude. Kom je liever met de trein? Station Abcoude is op tien minuten lopen van de start.
Het parcours is uniek in Nederland. Een combinatie tussen een gewone wegmarathon en een trail.
© 2021 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl