Hardlopend Nederland

De loopkalender voor hardlopend Nederland

logoHN
Naamloos 1 Black

Sylvestercross Soest

Beginnend op Zaterdag 31 december 2022 00:00
Geplaatst door Jan Kooistra
Categorieën: crossloop
Hits: 113
De a.s.r. Vitality Sylvestercross is een tweedaags hardloopevenement dat jaarlijks op 30 en 31 december wordt georganiseerd met op oudejaarsdag individuele wedstrijden voor de jeugd, senioren, masters, prominenten en natuurlijk ook prestatielopen voor recreatieve lopers. Daarnaast zijn twee teamlopen in het programma opgenomen: de Sylvester BusinessRun en de Bink Sylvester Scholierencross (voor leerlingen van basisscholen). Tevens is in het programma het onderdeel de Bentinck Fonds G-Cross (gehandicapten) opgenomen. Op 30 december vindt in de avond de Vaarderhoogt Sylvester by Night plaats.

In Soest is sprake van een echte cross. Zowel de start als de finish vinden plaats in duinzand. Het overige gedeelte van het parcours gaat over onverharde bospaden. Alom is men van mening dat de Sylvestercross door deze prachtige omgeving "de mooiste cross van Nederland" is.

Aan de Sylvestercross doen jaarlijks circa 4000 sporters mee, de helft in de wedstrijden voor atleten van atletiekverenigingen met een wedstrijdlicentie en de andere helft in de recreatieve prestatielopen.
De Sylvestercross maakt deel uit van het Nationaal Crosscircuit dat bestaat uit 5 wedstrijden
© 2021 HardlopendNederland.nl / Valksites.nl